Når duften af nybagte boller breder sig i huset, stiger forventningen om en snarlig smagfuld mundfuld i hyggeligt samvær med familien formentlig hos de fleste.  Disse boller med hvid hvede og chiafrø smager godt, og er derfor blevet “godkendt” hjemme hos mig, og så er de oveni købet sprængfyldt med masser af sunde fiber, proteiner og fedtsyrer.

Hvid hvede er lys i farven ligesom almindeligt hvedemel, men indeholder som fuldkornsmel masser af fiber, da alle skaldelene medtages i melet.  Chiafrø er et lille frø, som kommer fra Sydamerika og som udover at være rig på kostfibre, også har et højt indhold af Omega 3 fedtsyrer, calcium, protein m.m. Indholdet af Omega 3 fedtsyrer er på 2 tsk. det samme som i 100 g. makrel eller sild. Anbefalingerne for indtag af chiafrø er max 15 g. om dagen. Brug dem i grød eller i brød og boller.  Er I blevet nysgerrig på chiafrø, så kan I læse mere og købe dem her.

28 stk.

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 25 g frisk gær
  • 3 tsk. salt
  • 1 dl. chiafrø
  • 1 dl. hørfrø
  • 1½ dl. solsikkekerner
  • 5 dl. havregryn
  • 10 dl. hvid hvedemel
  • 7 dl. almindelig hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner, havregryn og 5 dl. hvid hvedemel, samt 2 dl. almindeligt mel. Lad det trække et par timer eller eventuelt natten over. Tilsæt resten af det hvide hvedemel og 3 dl. almindeligt mel. Ælt dejen godt og tilsæt lidt af gangen resten af hvedemelet. Dejen må ikke blive for tør. Form dejen til 28 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve ca. 30 minutter.  Pensel med sammenpisket æg og bag dem ca. 15-20 minutter ved 225 grader.

 

Indlægget indeholder affiliated links.

Follow my blog with Bloglovin

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *