Sundhed er også, at stoppe op og finde tid til fordybelse, nærvær, at finde ro og opleve mindre stress

 

Onsdag morgen havde jeg en god snak med en kollega, som jeg siden ikke har kunnet slippe. Det var ikke fordi, det var en lang snak. Alt i alt varede den måske 5 minutter, men det var en hudløs ærlig og livgivende samtale om stress. Om hvor nemt det er, at blive fanget i at leve et fortravlet og stresset liv. Hun brugte udtrykket hamsterhjulet, og jeg tror det var dette visuelle billede, der gjorde indtryk på mig. I det øjeblik så jeg mig selv fanget i et hamsterhjul.

Læs mere

 

Min første erindring om grønkål var som grønkålssuppe i min mormor og morfars hjem i Freerslev. Da jeg kiggede på den grønne flydende masse i min suppetallerken, var det ikke et bekendtskab, jeg havde nærmere lyst til at udforske. Dette har ændret sig siden, og i dag griner mine kollegaer let godmodigt af mig og mit forhold til grønkål. Når grønkålen, på trods af den let bitre smag, har vundet en plads i mit hjerte og på mit spisebord, så skyldes det både de ernæringsmæssige egenskaber i kålen (blandt andet et fiber indhold på 6,2 g pr. 100 g),  men også at grønkålen er en af de grøntsager, som jeg personligt synes kan anvendes på et utal af måder, både frisk og tilberedt.

Kagen her var lidt for sjov, et eksperiment for, at se om det kunne lade sig gøre at bage en kage med grønkål, hvilket lykkedes med godt resultat. Det blev til en krydderkage med grønkål og appelsin. I stedet for almindeligt hvedemel, så har jeg brugt hvid hvedemel, som har et fiber indhold på 9,2 g. pr. 100 g. Der er ingen fedtstof i kagen hvilket holder kalorieindholdet nede.  Smagen er frisk og syrlig på samme tid, og kagen bliver kun bedre af, at stå til dagen efter.

 

Læs mere

 

Mandag eftermiddag på vej hjem fra arbejde, var jeg et smut forbi Super Brugsen for at handle ind til aftensmaden. Min datter kunne tænke sig søde kartofler, så det var det jeg gik efter. Jeg havde lagt mine vare på båndet, og ekspedienten var ved at skanne dem, da den næste i køen henvendte sig til mig. Hun var nysgerrig på, om de søde kartofler smager meget sødt og hvordan jeg tilbereder dem. Vi fik en hyggelig snak om dette, og jeg gik ud af Brugsen med inspiration til midt næste indlæg på bloggen.

Læs mere

 

Når duften af nybagte boller breder sig i huset, stiger forventningen om en snarlig smagfuld mundfuld i hyggeligt samvær med familien formentlig hos de fleste.  Disse boller med hvid hvede og chiafrø smager godt, og er derfor blevet “godkendt” hjemme hos mig, og så er de oveni købet sprængfyldt med masser af sunde fiber, proteiner og fedtsyrer.

Læs mere

 

Efter jul og nytår med god og dejlig mad, er hverdagen skudt i gang. Ved siden af min private praksis og min blog, arbejder jeg også som diætist i kommunalt regi. Her startede mandag en ny kollega i et barselsvikariat for vores fysioterapeut. Da vi nåede frokosttid, sagde vores nye kollega, at han var spændt på, hvad diætisten havde med i madpakken. Ups, “diætisten” havde ikke lige haft tid og overskud til at tænke i madpakker.

Læs mere

Jeg har længe haft en drøm om at lave min egen blog. Dette har jeg nu indfriet, og her kommer mit første indlæg på min blog, som jeg håber I vil tage godt imod.

Forventningerne til nytårsmenuen er hjemme hos mig altid stor. Det er årets sidste dag, og maden skal bare være noget særligt. I år skal jeg holde nytår sammen med mine mand, mine forældre, min kusine og hendes mand. Det glæder jeg mig rigtig meget til.  Efter en jul, hvor jeg selv og min familie har stået i køkkenet, både til juleaften og til julefrokoster er vi blevet enige om at bestille maden udefra.

Læs mere