Spiser du mere når du arbejder hjemmefra?

Arbejder du også hjemmefra i disse tider?

Så oplever du måske, at du kredser lidt for ofte omkring køleskabet eller køkkenskuffen med småkager og slik. Jeg har i hvert fald opdaget en ny side af mig selv, der tænker mere på mad, end når jeg sidder på arbejdet i Sundhedscenteret eller i klinikken.

Måske er det, det vakuum man er i, hvor grænsen mellem arbejde og fritid er flydende. Det er nemt at droppe de sædvanlige pauser og når man holder en pause, så bruges den på lige at sætte en maskinfuld tøj over eller tømme opvaskemaskinen. Samtidig er det svært ikke at tjekke mailen, selv om klokken faktisk siger fyraften. Har du børn hjemme, så er du ekstra på, for de kræver jo deres med hjemmeundervisning m.m.

Det kan også være, at den dårlige samvittighed popper op, fordi der omvendt ikke er så meget at lave, men du er jo stadig på arbejde, så du BØR jo lave noget. Tanken om at nyde at der er lidt ro på, er bare ikke eksisterende.

Du er så at sige på overarbejde hele tide og det dræner energien, ”batterierne” bliver kørt flade og lysten til hurtige kulhydrater, der kan hive energien op stiger.

Sådan holder du fast i de sunde vaner når du arbejder hjemme fra

Strukturer din hjemmearbejdsdag

Hold så vidt muligt en struktureret arbejdsdag, hvor du starter og slutter dit arbejde på de klokkeslæt, hvor du normalt starter og har fri.

Hold dine pauser og brug dem ikke på at tømme opvaskemaskine eller vaske tøj. Brug dem i stedet på at lade batterierne op – træk vejret, drik en kop te/kaffe i stilhed (hvis det er sådan du lader op), men ikke foran computeren. Eller lyt til noget rart musik, gå en lille tur, lav lidt yoga eller hjemmeøvelser.

Undgå at snacke og kredse omkring køleskabet ved at have fastsat dine spisetider, fx formiddag kl. 9 – har du børn hjemme, så plejer de sikkert at få noget ”tier mad”, så kan i spise sammen.

Har du på en almindelig arbejdsdag en snackpose med, så sørg for du også har det når du arbejder hjemmefra.

Spis en god frokost der taler til alle dine sanser og giver dig en god mæthed – og nej, den skal ikke spises foran computeren.

Snackposen

 • Gulerødder, bladselleri, glaskål, peberfrugt m.m. evt. med en humus til.
 • Vindruer, klementiner, æbler m.m.
 • En pose blandede nødder og lidt grøntsager
 • En myslibar, läkeroler eller et stykke mørkt chokolade

Sund og mættende frokost

Tun salat med kikærter og pesto

TUNSALAT MED KIKÆRTER OG PESTO

2. personer

Ingredienser

1 dåse tun i vand

100 g udblødte og kogte kikærter

200 g spidskål

100 g broccoli

2 tsk. rød pesto

1 tsk. sød paprika

Nigella frø

Fremgangsmåde

Skyl kikærterne og sæt dem til afdrypning.

Dræn vandet fra tunen.

Snit spidskålen fint, skyl den grundigt og tør den i et rent viskestykke.

Findel broccolien, brug også lidt af stokken og overhæld den med kogende vand. Hæld vandet fra broccolien med det samme og hæld den i en skål sammen med kikærter, pesto og paprika og bland det hele godt sammen. Tilsæt herefter spidskål og tun og anret det på et fad.

Drys nigellafrø over salaten.  

Flere sunde opskrifter?

Så tilmeld dig Slankeklubben, hvor der er 100 + lækre opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, snacks, kager, desserter og dressinger. Desuden får du hver fredag en madplan for den kommende uges første 5 dage. Fordelen for dig er, at du får ny sund inspiration til dine måltider og du sparer tid på selv, at finde på hvad i skal spise til aften. Det betyder at du får mere tid til at lave ting, som du hellere vil lave. Ps. i Slankeklubben finder du også mad- og kostplaner på 1200 og 1500 kalorier som er lige til at gå til og som nemt hjælper dig ned i vægt.

Du kan læse mere og tilmelde dig herunder for kun 49 kr. pr. måned.

Klinisk diætist Heidi Olsen

Følg mig på Bloglovin

Fuldkorn er guldkorn, altså ikke de små gule sukkerristede morgenmadsprodukter, men guldkorn for din sundhed og dit velvære.

Når du vælger fuldkorn, så får du både masser af fibre, B- og E-vitaminer, zink, jern og magnesium, samt proteiner og sunde fedtstoffer. Det er godt for din fordøjelse, det sænker dit kolesterol, stabiliserer dit blodsukker og forebygger kræft.

Fuldkorn er når hele kornet bruges også selv om kornet er forarbejdet, fx skårne, knækkede eller malet til mel. Eksempler på fuldkorn er blandt andet hvede, spelt, byg, rug, havre.

Fuldkorn er når hele kornet bruges med alle dens del, inklusiv skaldel

Til gengæld er græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, vilde ris, boghvede og quinoa dog ikke fuldkorn.

Korn og frø har lidt forskellig næringsmæssig sammensætning og derfor også lidt forskellig sundhedsmæssig værdi, men alle gør de noget godt for vores sundhed. Uanset typen af korn du vælger, så er det først og fremmest vigtigt at du vælger fuldkorn.

For at få mest gavn af dine fuldkorn anbefales det at du spiser 75 g om dagen fx:

2 dl. havregryn og 1 skive rugbrød

1 dl mysli, 2 fuldkornsboller og 2 stykker fuldkornsknækbrød

2 skive rugbrød, 1 stykke fuldkornsknækbrød og 1 portion fuldkornspasta2 skiver fuldkornsrugbrød, 1 stykke knækbrød og 1 portion fuldkornspasta

Sådan får du mere fuldkorn

 • Gå efter fødevare med det orange fuldkornslogo 
 • Spis rugbrød, knækbrød og andet groft brød med fuldkornslogoet
 • Spis havregrød eller grød af andre kornsorter (rug, byg, hirse) og pynt med fx friske bær, tørret frugt og kanel til morgenmad 
 • Brug havregryn i frikadellerne og farsen i stedet for hvidt mel 
 • Vælg fuldkornspasta og fuldkornsnudler 
 • Kom kogte spelt- eller hvedekerner i den grønne salat 
 • Spis fuldkornsvarianter af burgerboller, pølsebrød, pitabrød og tortillas 
 • Brug fuldkornsmel i brød, men også kager, pizzadej etc
 • Kom havregryn i din smoothie
Inspiration til sundt og effektivt vægttab
Tip til mere fuldkorn –
kom havregryn i din smoothie

Fik du læst helt til ende ? Så håber jeg du har fået lidt inspiration til at bruge flere fuldkorn i din hverdag.

Rigtig god fornøjelse.

Klinisk diætist Heidi Olsen

Vægttab, BMI og taljemål

Vægttab og BMI

Vægttab og tanken om en bestemt idealvægt møder jeg hos rigtig mange som vil ned i vægt. Og der er bestemt ikke noget i vejen med at stræbe efter en idealvægt. Den skal bare være realistisk og din egen og ikke sat efter et samfundsskabt ideal, defineret ved et bestemt BMI.

Læs mere

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville komme til at sige det – altså “drik dine grøntsager”!

Jeg har for mange år siden investeret i en juicer, af den slags der kun laver saft. Ærligt har jeg faktisk ikke rigtig brugt den, fordi jeg jo godt ved, at det ernæringsmæssigt er bedst at spise frugt og grønt i deres hele form, så jeg også får fibrene med. Jeg har så indimellem valgt at komme “fiber affaldet” i brød, men det har så også krævet, at jeg lige havde tid til det!

Læs mere

Kender du det – at belysningen og spejlet i prøverummet fremhæver lige præcis det, man så ihærdigt forsøger at skjule, nemlig dellen over buksekanten eller den famøse topmave og at dette får dig til at gå uden om det mere tætsiddende tøj, til fordel for noget du kan gemme dig i?

Så fortvivl ikke, for du kan godt målrette din kost, så du angriber fedtet på maven.

Læs mere

Derfor skal du ikke på slankekur

Derfor skal du ikke på slankekur

Derfor skal du ikke på slankekur

De fleste jeg møder har prøvet et hav af forskellige slankekure og ja de har opnået et vægttab, men de har også taget det hele og mere på igen. Hvis du gerne vil opnå et effektivt og holdbart vægttab, så handler det om at ændre din livsstil – og det behøver ikke være besværligt eller uforenligt med dit arbejds- og familieliv.

Læs mere

Tanken om dejlig suppe, der giver varme til hele kroppen, dukker altid op hos mig, når det bliver mørkt og koldt udenfor. Og jeg er sikkert ikke den eneste, der har det sådan.

Trods det, at min familie allerhelst vil have almindelig suppe med kød og melboller, så er det ikke lige det jeg fristes af.

Pastinak-karrysuppe

Læs mere

Vægttab handler ikke om forbud og afsavn, men om at finde en fornuftig balance imellem hvor meget vi spiser af det, vi godt kan lide og hvor ofte vi spiser det.

Så spis nu den kage og gør det med god samvittighed, for det bliver svært at leve resten af livet på forbud og afsavn.

Spis nu den kage

 

Kender du det! Du har besluttet dig for, at nu skal vægten ned, og så er der lige den der fødselsdag hos tante Anna, middag med din mand på restaurant, eller en kollega på arbejdet der gerne vil give torsdagskage.

Læs mere

Tallerkenmodellen er et godt redskab til vægttab.  Du kan spise det som resten af familien spiser og er du inviteret i byen, skal du ikke have din egen mad med. Det er nemt og simpelt. Tab dig med tallerkenmodellen.

Slut med kur

Har du brug for mere inspiration, hjælp og støtte til vægttab uden at skulle på slankekur, så kontakt mig for en uformel snak om dine muligheder. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev.

KONTAKT

Tab dig med tallerkenmodellen

Læs mere