Vægttab uden afsavn

I et vægttabsforløb hos mig arbejder vi med realistiske mål og ændringer i din livsstil der er tilpasset din hverdag og som er til at leve med resten af livet.

De færreste opnår deres mål ved at undvære det som de godt kan lide og som de nyder at spise. Hos mig er der derfor ikke forbud, men fokus på mængder, så du taber dig uden følelsen af store afsavn.

Jeg vejleder på en letforståelig måde og du får konkrete redskaber og strategier som støtter dig i de sunde valg og gør det nemt for dig at spise det samme mad som resten af familien, uanset om i spiser hjemme eller ude.

Sammen arbejder vi med de livsstilsændringer der er rigtige for dig.

Jeg er med dig hele vejen

Alle mennesker er forskellige, så ingen plan passer til alle, det gælder i forhold til din livsstil, men også i forhold til din fleksibilitet eller mulighed for fremmøde i klinikken.

Sammen lægger vi en plan for dit forløb, så du når i mål med dit vægttab uanset om dette er ved personligt fremmøde eller ved at vi mødes online.

Jeg er med dig hele vejen, eller så længe som du har brug for det, både under dit vægttab, men også efter du har tabt dig, når du skal til at holde vægten.

Mad og mindset

Oplever du at tanker om mad, krop og vægt fylder hele tiden og at de måske endda sætter begrænsninger for hvordan du lever dit liv? Og har du perioder hvor du føler at du mister kontrollen og ikke kan styre hvad og hvor meget du spiser?

I mad og mindset forløbet arbejder vi med at skabe en støttende og positiv relation til dig selv, din krop, mad og vægt. Fokus er ikke nødvendigvis et vægttab, men vægttabet kan komme naturligt, når vi arbejder med de tanke-, følelses- og handle mønstre der afholder dig fra at mærke egne behov og træffe mere selvkærlige valg.

I forløbet trækker jeg både på min faglige viden som klinisk diætist, min metakognitive coach uddannelse, samt kognitiv teori m.m.

Vi arbejder sammen om, at få styr på dine forhindrende overbevisninger og forstyrrede tanker om mad som spænder ben for dit vægttab, din sundhed og mentale trivsel.

Det kan fx være overbevisninger som jeg har rygrad som en regnorm, at du ikke kan styre dine cravings eller at det er uhøfligt at sige nej tak til kage.  Måske ved du at der er bestemte tanker eller situationer der trigger dig til at spise eller dulme svære følelser med mad, slik, kage, is, alkohol

Men det kan også være stres, bekymringer, negative selvkritiske tanker eller smerter og det kan medføre at du bliver fanget imellem skiftevis begrænset spisning og overspisning.

I mad og mindset forløbet er der ingen restriktioner og intet er forbudt, for der er ikke fødevarer der i sig selv er usunde eller fedende og alt det vi ikke må, bliver blot mere attraktivt. Du lærer hvordan du spiser sundt og lækkert, med plads til det du godt kan lide, mens du taber dig.

Du vil blive introduceret til metakognitive øvelser, som hjælper dig til at genvinde kontrollen over dine negative tanker mønstre og derigennem dine spisemønstre

Metakognitiv coaching:

Vi tænker ca. 70000 tanker i døgnet. Vi kan ikke styre hvilke tanker der dukker op, men vi vælger til gengæld selv hvor meget opmærksomhed vi giver disse tanker. Jo mindre opmærksomhed vi giver negative tanker, jo mindre vil de fylde og jo mindre vil de påvirke os.

6 måneders forløb.

Fysisk eller online

Vægttab med medicin

Kombiner din vægttabsmedicin med personlig vejledning og coaching for at opnå et sundt vægttab, der holder på den lange bane, selv når du ikke længere er på medicin. Som diætist og metakognitiv coach er mit fokus ikke kun på vægten, men også på det der skaber mental sundhed og trivsel.

Vægttabsmedicin kan effektivt hjælpe med at sænke appetitten, så du spiser mindre, men det kan også blive en udfordring i forhold til at få tilstrækkelig med kalorier og de vigtige næringsstoffer som du har brug for, af hensyn til opretholdelse af muskelmasse, energiniveau og velvære.

I forløbet får du derfor din individuelle tilpassede kostplan inklusive opskrifter på lækker og velsmagende mad.

Jeg arbejder holistisk og rundt om hele dig, så kommer du samtidig med forhøjet blodtryk, kolesterol, er du i overgangsalderen eller andet, så inkluderer jeg det i min vejledning og giver dig de nødvendige redskaber til at håndterer det.

Mit mål er ikke kun at guide dig gennem vægttabsrejsen, men også at ruste dig til at opretholde dine resultater på lang sigt. Ved at forstå og tackle de underliggende årsager til vægtproblemer, uanset om det handler om stress, manglende prioritering af egne behov eller følelsesmæssig spisning, så coacher jeg dig på det.

6 måneders forløb – 6 sessioner

Vægttab med lavt stofskifte

Mit 6 måneders individuelle vægttabsforløb, kaldet “EnergiBalance”, er skræddersyet til kvinder, der ønsker en dybdegående tilgang til kost, krop og sind for at støtte deres stofskifte og opnå vægttab på en holistisk måde.

Du får testet nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler, af betydning for dit stofskifte, så vi kan målrette din kost eller kosttilskud mere præcist for bedst mulig optimering af dine stofskiftehormoner og generelle sundhed. Sammen med vitamintesten får du en vitaminguide så du ved hvilke fødevare der indeholder de vitaminer som det er vigtigt at du har fokus på.

Du får en antiinflammatorisk og stofskiftevenlig kostplan, der er skræddersyet til dine individuelle behov. Kostplanen justeres når svaret på vitamin- og mineraltesten er klar og eventuelt kosttilskud anbefales.

Vægttab opnås ikke kun gennem kostoptimering, men ved også at adresserer vaner og mønstre, alt det der kan spænde ben for vægttabet fx stress, smerte, bekymringer og indre kritiker. Derfor arbejder vi med dit mindset, så du opnår mental trivsel, større selvværd, energi og glæde. Min tilgang til at arbejde med dit mindset er metakognitiv og kognitiv.

Du vil få personlig støtte og motivation under hele forløbet, så du kan opnå de resultater, du ønsker. Forløbet strækker sig over 6 måneder i alt 10 sessioner. Du tilknyttes min app, så du imellem sessionerne kan skrive til mig. I appen får du løbende opskrifter, guides, øvelser og refleksioner. Ved hvert fremmøde i klinikken, får du lavet en kropsanalyse med måling af vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, fedt omkring de indre organer, samt body age.

Forløb

  • 10 sessioner – første session ca. 1½ time, efterfølgende sessioner ca. 50 minutter.
  • Vitamin og mineral test (Jod, magnesium, selen, zink, kobber, K2, D3, omega 3 og fedtsyreprofil.
  • E-guide: hormonel sundhed
  • E-guide: tarm mikrobiota og stofskifte
  • Antiinflammatorisk- og stofskiftevenlig kostplan.
  • Kropsanalysemåling, vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, fedt omkring de indre organer, samt body age
  • Opskrifter
  • Refleksioner og øvelser
  • Adgang til app med kontakt 24/7

 

Vægttab er en proces

Vægttab er en proces og afhængig af hvor meget du skal tabe dig, så strækker et vægttabsforløb sig for de fleste over et halvt til et helt år med opfølgninger ca. hver 3-4 uge.

Hvis du bekymrer dig for at vægten stiger igen, nå du har nået dit ønskede vægttab, så vil jeg anbefale dig at aftale tid til opfølgning med fokus på fastholdelse af dit vægttab.

Typisk opfølgning i vægttabsvedligeholdelses fasen vil være hver eller hver anden måned indtil du er sikker på at du kan stå på egne ben.

Spiser du på dine følelser?

Nogle vaner kan være nemme at ændrer eksempelvis at skifte fra sødmælk til minimælk.

Andre vaner, kan være sværere at ændre, som for eksempel når vi spiser for at dulme følelser af stress, vrede og smerte. Det er ofte disse vaner der er årsagen til at man “falder i” og spiser noget af det man tænker er “usundt og forbudt”.  Det er derfor vigtigt at blive bevidst om hvilke vaner du har der  saboterer dit mål om vægttab.

Jeg hjælper dig med at blive bevidst om og ændrer dine vaner både de “nemme” og dem der udløser din følelsesmæssige spisning.

Book tid til en afklarende samtale

Vil du gerne have min hjælp til en sundere livsstil?

Så kontakt mig på telefon 2460 2586, send mig en mail eller book tid online.