Derfor skal du ikke på slankekur

Derfor skal du ikke på slankekur

Derfor skal du ikke på slankekur

De fleste jeg møder har prøvet et hav af forskellige slankekure og ja de har opnået et vægttab, men de har også taget det hele og mere på igen. Hvis du gerne vil opnå et effektivt og holdbart vægttab, så handler det om at ændre din livsstil – og det behøver ikke være besværligt eller uforenligt med dit arbejds- og familieliv.

Læs mere

Tanken om dejlig suppe, der giver varme til hele kroppen, dukker altid op hos mig, når det bliver mørkt og koldt udenfor. Og jeg er sikkert ikke den eneste, der har det sådan.

Trods det, at min familie allerhelst vil have almindelig suppe med kød og melboller, så er det ikke lige det jeg fristes af.

Pastinak-karrysuppe

Læs mere

Vægttab handler ikke om forbud og afsavn, men om at finde en fornuftig balance imellem hvor meget vi spiser af det, vi godt kan lide og hvor ofte vi spiser det.

Så spis nu den kage og gør det med god samvittighed, for det bliver svært at leve resten af livet på forbud og afsavn.

Spis nu den kage

 

Kender du det! Du har besluttet dig for, at nu skal vægten ned, og så er der lige den der fødselsdag hos tante Anna, middag med din mand på restaurant, eller en kollega på arbejdet der gerne vil give torsdagskage.

Læs mere

Tallerkenmodellen er et godt redskab til vægttab.  Du kan spise det som resten af familien spiser og er du inviteret i byen, skal du ikke have din egen mad med. Det er nemt og simpelt. Tab dig med tallerkenmodellen.

Slut med kur

Har du brug for mere inspiration, hjælp og støtte til vægttab uden at skulle på slankekur, så kontakt mig for en uformel snak om dine muligheder. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev.

[maxbutton id=”3″ ]

Tab dig med tallerkenmodellen

Læs mere

KøleskabDe sidste par gange har mit indlæg på bloggen/Facebook handlet om, hvordan du starter dit vægttab i supermarkedet. Det er nu engang sådan, at det vi køber med hjem, er grundlaget for de måltider vi spiser. Det betyder midlertidig også meget for vores sundhed, at vi har fokus på hvordan måltidet sammensættes.

Diætistens køleskab

Hvis du tager et kig ind i mit køleskab, vil du se både sunde og ”mindre sunde” fødevare. Når jeg sætter ”mindre sunde” fødevarer i situationstegn, er det fordi der i princippet ikke er en fødevarer der er direkte usund. Det handler mere om hvor ofte vi spiser det ene i forhold til det andet og i hvilke mængder. Sundhed handler om hvordan vi balancerer vores fødeindtag over en uge, 14 dage, en måned etc.

HVAD HAR DU I DIT KØLESKAB og hvordan kan du sammensætte et sundt måltid ud fra det?

Du har sikkert prøvet det før – at stresse igennem i supermarkedet klokken lidt i spisetid uden at ane hvad du egentlig skal købe. Hvis du samtidig har besluttet dig for, at nu skal det være – nu skal du i gang med det vægttab, så kan det virke fuldstændig uoverskueligt, at finde hoved og hale i hvad der skal i indkøbsvogn.

Læs mere

Mange der er i gang med et vægttab oplever, at det af og til ikke går som forventet. Det sker særligt i perioder hvor arbejdet fylder meget, man er stresset, man har et sygt barn, er selv syg, oplever uoverensstemmelser eller konflikter.

Når man har en oplevelse af, at livet går en imod, så er det svært at finde energien og motivationen til at leve sundt. Det er her, de fleste oplever tilbagefald til gamle vaner og mønstre, og rigtig mange af disse mønstre hænger sammen med trøstespisning.

Jeg sidder ofte overfor mennesker der på et eller andet tidspunkt i et vægttabsforløb, finder det svært at fastholde de sunde vaner. De oplever det som et nederlag, og de bebrejder sig selv deres mangel på viljestyrke eller motivation. Når jeg så fortæller dem, at trøstespisning faktisk giver god mening, så bliver de fleste forbavset. Læs mere

Så er sommerferien ved at være slut, og arbejdet kalder igen. Jeg har holdt 3 ugers ferie, og har nydt, at kunne lave lige det, jeg havde lyst til. Noget af det jeg kobler af med, og som giver mig god energi er at eksperimentere med nye opskrifter. Jeg har således eksperimenteret med, at lave ingefærshots, pastinak pasta med grønkålsolie og så er det blevet til en enkelt marmelade lavet med hyben og rabarber fra min have.

Ingefær shot

 

Læs mere

 

Grønkål Cloud Bread

 

Forleden dag da jeg sad, og surfede på nettet, faldt jeg over et nyt fænomen, jeg ikke har hørt om før, nemlig Cloud Bread. Det var en video fra Tasty, der viser hvordan, de laver disse luftige brød uden mel, bagt udelukkende på æg tilsat lidt flødeost.  Det blev jeg simpelthen så fascineret af, at jeg tænkte det måtte prøves, blot med det lille tvist at jeg ville bage dem med grønkål.

Læs mere

Man kan nemt bliver forfalden til disse hjemmelavede saltristede mandler, som er nemme at lave og smager forrygende. Jeg lavede dem første gang for mange år siden, da jeg skulle have en tøse komsammen med mine gamle folkeskole veninder. De gik rent ind, og jeg har lavet dem mange gange siden.

Læs mere