KøleskabDe sidste par gange har mit indlæg på bloggen/Facebook handlet om, hvordan du starter dit vægttab i supermarkedet. Det er nu engang sådan, at det vi køber med hjem, er grundlaget for de måltider vi spiser. Det betyder midlertidig også meget for vores sundhed, at vi har fokus på hvordan måltidet sammensættes.

Diætistens køleskab

Hvis du tager et kig ind i mit køleskab, vil du se både sunde og ”mindre sunde” fødevare. Når jeg sætter ”mindre sunde” fødevarer i situationstegn, er det fordi der i princippet ikke er en fødevarer der er direkte usund. Det handler mere om hvor ofte vi spiser det ene i forhold til det andet og i hvilke mængder. Sundhed handler om hvordan vi balancerer vores fødeindtag over en uge, 14 dage, en måned etc.

HVAD HAR DU I DIT KØLESKAB og hvordan kan du sammensætte et sundt måltid ud fra det?

Du har sikkert prøvet det før – at stresse igennem i supermarkedet klokken lidt i spisetid uden at ane hvad du egentlig skal købe. Hvis du samtidig har besluttet dig for, at nu skal det være – nu skal du i gang med det vægttab, så kan det virke fuldstændig uoverskueligt, at finde hoved og hale i hvad der skal i indkøbsvogn.

Læs mere

Mange der er i gang med et vægttab oplever, at det af og til ikke går som forventet. Det sker særligt i perioder hvor arbejdet fylder meget, man er stresset, man har et sygt barn, er selv syg, oplever uoverensstemmelser eller konflikter.

Når man har en oplevelse af, at livet går en imod, så er det svært at finde energien og motivationen til at leve sundt. Det er her, de fleste oplever tilbagefald til gamle vaner og mønstre, og rigtig mange af disse mønstre hænger sammen med trøstespisning.

Jeg sidder ofte overfor mennesker der på et eller andet tidspunkt i et vægttabsforløb, finder det svært at fastholde de sunde vaner. De oplever det som et nederlag, og de bebrejder sig selv deres mangel på viljestyrke eller motivation. Når jeg så fortæller dem, at trøstespisning faktisk giver god mening, så bliver de fleste forbavset. Læs mere

Så er sommerferien ved at være slut, og arbejdet kalder igen. Jeg har holdt 3 ugers ferie, og har nydt, at kunne lave lige det, jeg havde lyst til. Noget af det jeg kobler af med, og som giver mig god energi er at eksperimentere med nye opskrifter. Jeg har således eksperimenteret med, at lave ingefærshots, pastinak pasta med grønkålsolie og så er det blevet til en enkelt marmelade lavet med hyben og rabarber fra min have.

Ingefær shot

 

Læs mere

 

Grønkål Cloud Bread

 

Forleden dag da jeg sad, og surfede på nettet, faldt jeg over et nyt fænomen, jeg ikke har hørt om før, nemlig Cloud Bread. Det var en video fra Tasty, der viser hvordan, de laver disse luftige brød uden mel, bagt udelukkende på æg tilsat lidt flødeost.  Det blev jeg simpelthen så fascineret af, at jeg tænkte det måtte prøves, blot med det lille tvist at jeg ville bage dem med grønkål.

Læs mere

Man kan nemt bliver forfalden til disse hjemmelavede saltristede mandler, som er nemme at lave og smager forrygende. Jeg lavede dem første gang for mange år siden, da jeg skulle have en tøse komsammen med mine gamle folkeskole veninder. De gik rent ind, og jeg har lavet dem mange gange siden.

Læs mere

Disse lækre rugbrødschips med grønkålsolie, gerne serveret sammen med et glas koldt hvidvin som en snack eller som tilbehør til tomatsuppe, er blevet en af mine yndlingsting lige nu.

Rugbrød med grønkålsolie

 

En rest rugbrød fra bageren der er ved at blive lidt for tørt, kan hurtigt og nemt forvandles til disse lækre og sunde rugbrødschips. For dem af jer der kender mig, eller har været forbi min blog før, er det nok ingen overraskelse, at disse blev med grønkålsolie. En fantastisk måde at få brugt en rest på og samtidig få masser af fibre, både fra rugbrødet og grønkålen, samt sundt fedtstof. Læs mere

Lækkert tilbehør til weekendmaden eller en let frokostret sammen med groft brød og en grøn salat.

 

Læs mere

Sundhed er også, at stoppe op og finde tid til fordybelse, nærvær, at finde ro og opleve mindre stress

 

Onsdag morgen havde jeg en god snak med en kollega, som jeg siden ikke har kunnet slippe. Det var ikke fordi, det var en lang snak. Alt i alt varede den måske 5 minutter, men det var en hudløs ærlig og livgivende samtale om stress. Om hvor nemt det er, at blive fanget i at leve et fortravlet og stresset liv. Hun brugte udtrykket hamsterhjulet, og jeg tror det var dette visuelle billede, der gjorde indtryk på mig. I det øjeblik så jeg mig selv fanget i et hamsterhjul.

Læs mere

 

Min første erindring om grønkål var som grønkålssuppe i min mormor og morfars hjem i Freerslev. Da jeg kiggede på den grønne flydende masse i min suppetallerken, var det ikke et bekendtskab, jeg havde nærmere lyst til at udforske. Dette har ændret sig siden, og i dag griner mine kollegaer let godmodigt af mig og mit forhold til grønkål. Når grønkålen, på trods af den let bitre smag, har vundet en plads i mit hjerte og på mit spisebord, så skyldes det både de ernæringsmæssige egenskaber i kålen (blandt andet et fiber indhold på 6,2 g pr. 100 g),  men også at grønkålen er en af de grøntsager, som jeg personligt synes kan anvendes på et utal af måder, både frisk og tilberedt.

Kagen her var lidt for sjov, et eksperiment for, at se om det kunne lade sig gøre at bage en kage med grønkål, hvilket lykkedes med godt resultat. Det blev til en krydderkage med grønkål og appelsin. I stedet for almindeligt hvedemel, så har jeg brugt hvid hvedemel, som har et fiber indhold på 9,2 g. pr. 100 g. Der er ingen fedtstof i kagen hvilket holder kalorieindholdet nede.  Smagen er frisk og syrlig på samme tid, og kagen bliver kun bedre af, at stå til dagen efter.

 

Læs mere