Efter jul og nytår med god og dejlig mad, er hverdagen skudt i gang. Ved siden af min private praksis og min blog, arbejder jeg også som diætist i kommunalt regi. Her startede mandag en ny kollega i et barselsvikariat for vores fysioterapeut. Da vi nåede frokosttid, sagde vores nye kollega, at han var spændt på, hvad diætisten havde med i madpakken. Ups, “diætisten” havde ikke lige haft tid og overskud til at tænke i madpakker.

I weekenden reflekterede jeg over hvordan vores uddannelse og job, skaber bestemte forventninger eller holdninger til hvordan vi bør agere. Diætisten spiser super sundt , fysioterapeuten træner, tandlægen børster altid tænder. Ja – det meste af tiden, men vi er også mennesker, der nyder god chokolade, spiser en burger, eller drikker et glas rødvin. Jeg reflekterede dog videre. Ja, jeg havde forsømt min egen sundhed. Jeg havde lullet mig ind i en overbevisning om, at jeg ikke havde tid og overskud til at tænke i madpakker.  Det har jeg besluttet mig for at lave om!

Søndag aften lavede jeg derfor tunsalat og dampede asparges til vores aftensmad, og lavede rigeligt så der også var til madpakken mandag. Mandag morgen lavede jeg en grønkåls-æggewrap til min tunsalat og asparges, samt tilføjede lidt almindeligt grøn salat og radiser. Behøver jeg sige at jeg nød min frokost mandag, og samtidig kunne jeg vise min nye kollega, hvad diætisten har med i madpakken. Opskriften får i herunder.

Tunsalat

Til en stor portion skal I bruge:

 • 2 dåser tun i vand
 • 2 spsk. skyr
 • 1 spsk. mayonnaise
 • Lidt citronsaft
 • Den grønne del af et bundt forårsløg
 • En god del karse
 • Salt og peber

Grønkåls-æggewrap

Til wrap til en person skal I bruge:

 • 2 kugler frossen grønkål1
 • 1 æg
 • ½ dl minimælk
 • Salt og peber

Sådan gør du

Optø grønkålen og pisk den sammen med æg og minimælk. Hæld blandingen på en stegepande med lidt rapsolie, og drys med salt og peber. Bag til “pandekagen” er fast og let kan glide af panden.

Lad pandekagen køle lidt af inden I kommer fyldet i. Brug gerne lidt almindeligt grøn salat eller evt. spidskål og øvrige grøntsager efter egen smag.

Fyldet kan også være kylling med spidskål eller andet grønt og med en lille sjat sød chilisauce.

Follow my blog with Bloglovin

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *