Min første erindring om grønkål var som grønkålssuppe i min mormor og morfars hjem i Freerslev. Da jeg kiggede på den grønne flydende masse i min suppetallerken, var det ikke et bekendtskab, jeg havde nærmere lyst til at udforske. Dette har ændret sig siden, og i dag griner mine kollegaer let godmodigt af mig og mit forhold til grønkål. Når grønkålen, på trods af den let bitre smag, har vundet en plads i mit hjerte og på mit spisebord, så skyldes det både de ernæringsmæssige egenskaber i kålen (blandt andet et fiber indhold på 6,2 g pr. 100 g),  men også at grønkålen er en af de grøntsager, som jeg personligt synes kan anvendes på et utal af måder, både frisk og tilberedt.

Kagen her var lidt for sjov, et eksperiment for, at se om det kunne lade sig gøre at bage en kage med grønkål, hvilket lykkedes med godt resultat. Det blev til en krydderkage med grønkål og appelsin. I stedet for almindeligt hvedemel, så har jeg brugt hvid hvedemel, som har et fiber indhold på 9,2 g. pr. 100 g. Der er ingen fedtstof i kagen hvilket holder kalorieindholdet nede.  Smagen er frisk og syrlig på samme tid, og kagen bliver kun bedre af, at stå til dagen efter.

 

 

Krydderkage med grønkål og appelsin

Ingredienser

 • 2 æg, medium størrelse
 • 200 g sukker
 • 200 g hvid hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 stk. kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • Revet skræl af to økologiske appelsiner
 • 1½ – 2 dl. appelsinsaft, presset af de økologiske appelsiner
 • 150 g hakket, frosset grønkål optøet

Glasur

 • 200 g Philadelphia naturel
 • Flormelis
 • Revet appelsin skræl

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker hvidt og tyktflydende. Tryk væden af grønkålen og bland den i ægge-sukkerblandingen sammen med revet appelsinskræl (gem lidt til glasuren). Bland hvid hvedemel med bagepulver, kanel og ingefær og vend det i dejen. Tilsæt herefter appelsinsaft. Dejen skal være lidt tynd, da fibrene hurtigt suger væde til sig. Hæld dejen i en sandkageform, der er beklædt med bagepapir.

Bages ved 200 grader i ca. 25-35 min. Kagen må ikke få for meget, da den derved bliver tør, så tjek den med en kødnål efter ca. 25 minutter.

Glasuren til kagen blandes af Philadelphia, flormelis og appelsinskræl.

Follow my blog with Bloglovin

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *