Vægttab, BMI og taljemål

Vægttab og BMI

Vægttab og tanken om en bestemt idealvægt møder jeg hos rigtig mange som vil ned i vægt. Og der er bestemt ikke noget i vejen med at stræbe efter en idealvægt. Den skal bare være realistisk og din egen og ikke sat efter et samfundsskabt ideal, defineret ved et bestemt BMI.

I dag bruges BMI som mål for hvornår vi vejer for lidt, tilpas eller for meget. Den kan bruges som en rettesnor, men er ikke en kasse som vi alle skal passe ind i. Kort sagt, så mener jeg ikke at BMI alene skal definere hvad din ideal er.

BMI og taljemål

BMI som et mål for din ideal vægt, er nemlig ikke nødvendigvis et korrekt mål. Har du en stor muskelmasse kan din BMI godt være høj, uden at det er usundt eller øger din risiko for livsstilssygdomme. Omvendt er et BMI inden for anbefalingerne men med en lav muskelmasse og en høj fedtprocent ikke sundt. Er fedtet så samtidig placeret på maven så er det en rigtig dårlig kombination.  Sidder fedtet til gengæld på hofter og lår, så er risikoen i forhold til livsstilssygdomme lille.

I takt med at du bliver ældre, er det faktisk sundere at have et BMI mellem 25-30, men igen så skal det ses i relation til fedt- og muskelmassen, samt taljemålet.

Faktum er, at du bliver glad for et vægttab – du bliver glad for at få din krop tilbage og mindske risikoen for livsstilssygdomme. Det betyder imidlertid ikke at der skal stå et bestemt tal på din vægt eller, at du skal ligger i det rigtige område af BMI skalaen. Det bedste mål for hvorvidt og hvor meget du skal tabe dig er derfor spejlet, et centimeter mål og dit indre tilfredshedsbarometer.

Har du brug for et tjek af dine vægt, fedtprocent, muskelmasse og taljemål, inklusiv en professionel vurdering af dine resultater  – så bestil tid online

 

Kunne du lide dette indlæg, så synes du måske også om dette:

Sådan skal du spise når du vil af med topmaven og buksedellen