Lækkert tilbehør til weekendmaden eller en let frokostret sammen med groft brød og en grøn salat.

 

Portobello er egentlig en brun champignon, der har fået lov til at vokse stor. Konsistensen er fast og den afgiver ikke så meget væde under tilberedning som almindelige champignons. Anvendelses mulighederne er derfor mange. Her har jeg lavet fyldte portobello svampe med bacon, chili, rødløg, persille, parmesan og mozzarella. Smagen er intens og lækker og jeg laver derfor blot en enkelt til hver og supplerer med andre grøntsager eller en grøn salat.

Fyldte portobello svampe

4 personer

Ingredienser:

  • 4 portobello svampe
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • ½ rød chilli
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. groft revet parmesan eller 1 tsk. fintrevet
  • 1 frisk mozzarella
  • citronsaft
  • groft peber

Fremgangsmåde:

Børst eventuel jord af svampene.  Fjern stokken og udhul forsigtigt svampene med en teske. Hak stok og svampekød og gem det. Hak hvidløg, rødløg og chili fint. Skyl persillen og hak det ligeledes fint.

Svits bacon på en varm stegepande. Tilsæt stok, svampekødet, hvidløg, rødløg og chili og lad det svitse med et par minutter. Drys med lidt groft peber og en smule salt. Tag panden af varmen og tilsæt persille og parmesan. Dryp indersiden af portobello svampene med citronsaft og drys med groft peber. Fordel fyldet i svampene. Skær mozzarellaen i 4 skiver og læg en skive på toppen af hver svamp.

Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter.

 

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *