Grønkål Cloud Bread

 

Forleden dag da jeg sad, og surfede på nettet, faldt jeg over et nyt fænomen, jeg ikke har hørt om før, nemlig Cloud Bread. Det var en video fra Tasty, der viser hvordan, de laver disse luftige brød uden mel, bagt udelukkende på æg tilsat lidt flødeost.  Det blev jeg simpelthen så fascineret af, at jeg tænkte det måtte prøves, blot med det lille tvist at jeg ville bage dem med grønkål.

Og ja, jeg har jo en forkærlighed for grønkål, det er ingen hemmelighed, så det kunne ikke være anderledes. Grønkålen har et meget højt indhold af fiber og masser af sunde vitaminer og mineraler. Cloud Bread, i den oprindelige udgave fra Tasty, består udelukkende af protein og hvis det lykkedes at tilføre grønkål, ville det blive en god kombination af protein og fiber, der ville øge mæthedsværdien og gavne fordøjelsen. Som sagt så gjort, jeg fandt videoen og opskriften på Tastys facebook hjemmeside, linket får I her

Cream of Tartar

I opskriften bruges der en ingrediens, Cream of Tartar som jeg ikke havde nogen anelse om, hvad var. Jeg startede derfor med en google translate, hvilket ikke gjorde mig ret meget klogere, da oversættelsen fra engelsk til dansk efterlod mig med ordet tandsten. Jeg søgte videre, og fandt frem til at Cream of Tartar, er et hævemiddel, lidt ligesom natron der samtidig giver det, man bager en vis sprødhed. Cream of Tartar kunne derfor ikke erstattes af bagepulver, der godt nok hæver det der bages, men som ikke giver sprødhed. Jeg kunne heller ikke bruge natron, da natron er afhængig af, at der er syre tilstede, for at virke. Samtidig vil ubrugt natron i dejen giver en frygtelig bismag af soda.

Således gik jeg på jagt efter Cream of Tartar. Først i Irma for jeg tænkte, at sådan en specialitet måtte de da have, men nej. Ej heller i nogle af de andre supermarkeder. Så ledte jeg efter det på nettet, og fandt det blandt andet på hjemmesiden Bagetid.dk. Det var ikke særligt dyrt – det dyreste var egentlig fragten og så havde jeg det allerede dagen efter. Du kan købe Cream of Tartar på hjemmesiden bagetid.dk

Cream of Tartar

Så var det bare at gå i gang med at afprøve opskriften. Jeg valgte at lave dobbelt portion, hvilket jo var et sats, da jeg ikke vidste hvordan resultatet ville blive. Heldigvis gik det fint og jeg fik nogle virkelig fine grønkål Cloud Bread ud af det. I videoen viser Tasty, at Cloud Bread både kan spises som morgenmad, mellemmåltid og som sandwich til frokost. Alene smager de ikke af så meget, mest af æg og konsistensen er som navnet sige – luftig og lidt spød. Jeg synes personligt, at de smager bedst som sandwich sammen med lidt pålæg og lidt grøntsager.

 

Grønkål Cloud Bread

14 stk

Ingredienser:

 • 6 æg
 • ¼ tsk Cream of Tartar
 • 5 kugler frossent grønkål
 • 200 g Philadelphia naturel
 • 1 nip salt

 

Fremgangsmåde:

 • Optø grønkålen og pres væden af.
 • Del æggene i hvider og blommer.
 • Pisk æggehviderne stive sammen med Cream of Tartar.
 • Bland æggeblommer, Philadelphia og salt og pisk det skummende og tykt.
 • Bland æggemassen med den optøede grønkål.
 • Vend forsigtig æggehviderne i æggemassen, lidt af gangen.
 • Læg bagepapir på en bageplade og hæld dejen på bagepapir, som små pandekager. Brug et decilitermål for at få anvende samme mængde til hver Cloud Bread.

Bages ved 150 grader i ca. 30 minutter.

Indlægget indeholder affiliated links.

Follow my blog with Bloglovin