Spiser du mere når du arbejder hjemmefra?

Arbejder du også hjemmefra i disse tider?

Så oplever du måske, at du kredser lidt for ofte omkring køleskabet eller køkkenskuffen med småkager og slik. Jeg har i hvert fald opdaget en ny side af mig selv, der tænker mere på mad, end når jeg sidder på arbejdet i Sundhedscenteret eller i klinikken.

Måske er det, det vakuum man er i, hvor grænsen mellem arbejde og fritid er flydende. Det er nemt at droppe de sædvanlige pauser og når man holder en pause, så bruges den på lige at sætte en maskinfuld tøj over eller tømme opvaskemaskinen. Samtidig er det svært ikke at tjekke mailen, selv om klokken faktisk siger fyraften. Har du børn hjemme, så er du ekstra på, for de kræver jo deres med hjemmeundervisning m.m.

Det kan også være, at den dårlige samvittighed popper op, fordi der omvendt ikke er så meget at lave, men du er jo stadig på arbejde, så du BØR jo lave noget. Tanken om at nyde at der er lidt ro på, er bare ikke eksisterende.

Du er så at sige på overarbejde hele tide og det dræner energien, ”batterierne” bliver kørt flade og lysten til hurtige kulhydrater, der kan hive energien op stiger.

Sådan holder du fast i de sunde vaner når du arbejder hjemme fra

Strukturer din hjemmearbejdsdag

Hold så vidt muligt en struktureret arbejdsdag, hvor du starter og slutter dit arbejde på de klokkeslæt, hvor du normalt starter og har fri.

Hold dine pauser og brug dem ikke på at tømme opvaskemaskine eller vaske tøj. Brug dem i stedet på at lade batterierne op – træk vejret, drik en kop te/kaffe i stilhed (hvis det er sådan du lader op), men ikke foran computeren. Eller lyt til noget rart musik, gå en lille tur, lav lidt yoga eller hjemmeøvelser.

Undgå at snacke og kredse omkring køleskabet ved at have fastsat dine spisetider, fx formiddag kl. 9 – har du børn hjemme, så plejer de sikkert at få noget ”tier mad”, så kan i spise sammen.

Har du på en almindelig arbejdsdag en snackpose med, så sørg for du også har det når du arbejder hjemmefra.

Spis en god frokost der taler til alle dine sanser og giver dig en god mæthed – og nej, den skal ikke spises foran computeren.

Snackposen

  • Gulerødder, bladselleri, glaskål, peberfrugt m.m. evt. med en humus til.
  • Vindruer, klementiner, æbler m.m.
  • En pose blandede nødder og lidt grøntsager
  • En myslibar, läkeroler eller et stykke mørkt chokolade

Sund og mættende frokost

Tun salat med kikærter og pesto

TUNSALAT MED KIKÆRTER OG PESTO

2. personer

Ingredienser

1 dåse tun i vand

100 g udblødte og kogte kikærter

200 g spidskål

100 g broccoli

2 tsk. rød pesto

1 tsk. sød paprika

Nigella frø

Fremgangsmåde

Skyl kikærterne og sæt dem til afdrypning.

Dræn vandet fra tunen.

Snit spidskålen fint, skyl den grundigt og tør den i et rent viskestykke.

Findel broccolien, brug også lidt af stokken og overhæld den med kogende vand. Hæld vandet fra broccolien med det samme og hæld den i en skål sammen med kikærter, pesto og paprika og bland det hele godt sammen. Tilsæt herefter spidskål og tun og anret det på et fad.

Drys nigellafrø over salaten.  

Flere sunde opskrifter?

Så tilmeld dig Slankeklubben, hvor der er 100 + lækre opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, snacks, kager, desserter og dressinger. Desuden får du hver fredag en madplan for den kommende uges første 5 dage. Fordelen for dig er, at du får ny sund inspiration til dine måltider og du sparer tid på selv, at finde på hvad i skal spise til aften. Det betyder at du får mere tid til at lave ting, som du hellere vil lave. Ps. i Slankeklubben finder du også mad- og kostplaner på 1200 og 1500 kalorier som er lige til at gå til og som nemt hjælper dig ned i vægt.

Du kan læse mere og tilmelde dig herunder for kun 49 kr. pr. måned.

Klinisk diætist Heidi Olsen

Følg mig på Bloglovin