I dag har jeg været i køkkenet og lavet en lækker og let kanelsnegl, inspireret af en af mine klienter i klinikken, som elsker kanelsnegle.

Når jeg går i køkkenet for at lave nye opskrifter er det oftest grøntsagsopskrifter jeg udvikler. Mest fordi jeg har en passion for at vise, at grøntsager ikke behøver være kedelige udkogte grøntsager. Men jeg har opdaget, at det egentligt ikke KUN handler om grøntsager. Det handler om generelt at vise, at det sunde liv og vejen til vægttab, ikke behøver være brolagt med  forbud og mad man ikke nyder.

Det skal du vide om min opskrift på kanelsnegl

I opskriften har jeg brugt tørgær, simpelthen fordi jeg ikke havde andet, men jeg fandt også ud af, at det var super nemt. Desuden har jeg brugt HUSK, det gør at den holder sig fugtig i længere tid, men vil du undvære det, så tilsæt lidt ekstra hvedemel.

Lækker og let kanelsnegl

  1. stk.

Ingredienser

1 pose tørgær eller ½ pakke frisk gær

3 dl. hvedemel

1 spsk. HUSK, den gule

1 spsk. sukker

30 g smørbart smør, blandingsprodukt

1 æg

1 dl. vand

Fyld:

20 g minarine

20 g smørbart smør, blandingsprodukt

40 g sukker

½ spsk. stødt kanel

2 spsk. flormelis til pynt

1 æg til pensling

 

Sådan gør du

Bland tørgær, hvedemel, HUSK og sukker sammen i en skål.

Tilsæt smør og æg og sammel dejen med vandet.

Ælt kort dejen på et let meldrysset bord.

Lad dejen hvile tildækket med et viskestykke til dejen har dobbelt størrelse.

Rul dejen ud til en firkant på et let meldrysset bord.

Rør sukker sammen med minarine, smør og kanel og smør det ud på dejen.

Rul dejen sammen som til en roulade.

Skær rouladen i 10 stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, med ringene i rouladen vendende opad.

Tryk rouladen let flad og pensel med sammenpisket æg.

Sæt bagepladen i en kold ovn ved 200 grader og bag kanelsneglene ca. 15-20 minutter.

Lad sneglene køle af og lav en glasur af flormelis og lidt vand.

Pynt sneglene med glasuren.

 

Energiindhold pr. stk.

149 kcal / 625 kJ

 

 

Lyst til mere sødt?

Kager og desserter

Mine kager og desserter er søde og lækre – lavet på sundere råvarer eller justeret så de giver færre kalorier.

Så kan du både fastholde den sunde livsstil og tabe dig, samtidig med at du kan nyde noget lækkert – enten alene eller sammen med dem du holder af.

Du får alle opskrifterne i en lækker version med billeder, så du kan se hvordan de ser ud når de er færdige. Du får også opskrifterne i en printvenlig version, lige til at skrive ud.

Opskrifter er næringsberegnet og angivet pr. 100 g eller pr. portion.

 

Hent e-bogen her, eller ved at klikke på billedet

 

 

 

10 lækre opskrifter 

  • Citronmåne på hvide bønner
  • Æble-brombær kage
  • Let chokolade kage med vaniljecreme
  • Gulerodskage med ingefær og chokolade
  • Rabarber mousse
  • Choko-skyr mousse
  • Skyr fromage med karamel sirup
  • Mango-skyr is
  • Snickers kugler
  • Nutella på sorte bønner

 

Følg mig på Bloglovin