Vægttab handler ikke om forbud og afsavn, men om at finde en fornuftig balance imellem hvor meget vi spiser af det, vi godt kan lide og hvor ofte vi spiser det.

Så spis nu den kage og gør det med god samvittighed, for det bliver svært at leve resten af livet på forbud og afsavn.

Spis nu den kage

 

Kender du det! Du har besluttet dig for, at nu skal vægten ned, og så er der lige den der fødselsdag hos tante Anna, middag med din mand på restaurant, eller en kollega på arbejdet der gerne vil give torsdagskage.

Fornuft kontra lyst

Situationer der ikke lige synes, at kunne forenes med dit mål om vægttab. Tankerne køre på højtryk. Med din fornuft argumenterer du for, hvorfor du ikke skal spise den lækre chokoladekage, der står på bordet foran dig, men alle dine instinkter – din lyst siger dig, at du bare må há den.

Til slut tænker du, at det er også lige meget, jeg taber mig jo alligevel ikke – eller måske tænker du, at du kan udskyde dine planer og ”jeg starter på mandag – så tager jeg mig sammen og så taber jeg mig”.

Der er ingen tvivl om, at chokoladekagen smager fantastisk og det ene stykke, du havde lovet at holde dig til, bliver også til to. Godt mæt og tilfreds læner du dig tilbage og ser på den tomme tallerken, men lykkefølelsen får ikke lov til at blive hængende længe, før der dukker bebrejdende tanker op. ”Det er også for dårligt at du ikke kan stå imod, du er også så dum” osv. Den ene bebrejdende tanke tager den næste, og før du ved af det, hader du dig selv så meget, at tanken om at kaste dig over resten af chokoladekagen synes som det eneste rigtige.

Så spis nu den kage

Så spis nu den kage og gør det med god samvittighed. Det er ikke det ene eller måske de to stykker kager, der spolerer dine planer om vægttab (med mindre du spiser kage hver dag), men reelt set er det dine tanker om din egen uduelighed der spolerer det, for når først du har stemplet dig selv som uduelig, så er der ikke lang vej til helt at give op.

Når dit mål er vægttab, så handler det ikke kun om, at overveje hvad du skal spise og om du skal motionerer.

Det handler i lige så høj grad om, at du beslutter dig for, hvordan du vil håndterer tante Annas fødselsdag, besøget på restauranten eller torsdagskagen for så behøver du ikke argumenterer med dig selv om, hvorvidt du må eller ikke må og i hvilken mængde. Beslut dig eksempelvis for at det ene stykke chokolade kage er tilfredsstillende, og spis så langsomt og nyd det.

Mærk også efter for indimellem giver to stykker kage faktisk kvalme og en tung fornemmelse i kroppen, det samme gælder hvis du spiser flere portioner af maden fra buffeten.

♥ Stop de negative tanker om dig selv

♥Tænk positive tanker der støtter dig i at fastholde dine gode intentioner

♥ Beslut dig for hvad der er de gode valg

♥ Mærk efter hvad der føles godt i kroppen

Synes du om dette indlæg – så vil du måske også synes om:

Når trøstespisning giver mening

 

Følg mig på BLOGLOVIN