Tanken om dejlig suppe, der giver varme til hele kroppen, dukker altid op hos mig, når det bliver mørkt og koldt udenfor. Og jeg er sikkert ikke den eneste, der har det sådan.

Trods det, at min familie allerhelst vil have almindelig suppe med kød og melboller, så er det ikke lige det jeg fristes af.

Pastinak-karrysuppe

Nej, jeg er helt klart mere til en lækker pureret grønsagssuppe, som eksempelvis denne skønne pastinak-karry suppe med et strejf af chili (kan gøres lige så stærk som du lyster).

Den kan både bruges som hovedret, eventuelt sammen med lidt kylling, men også som en forret i en lille portionsanretning – måske sammen med lidt store rejer (har dog ikke prøvet det selv, men tanken faldt mig lige ind).

Håber billedet frister – God fornøjelse.
Opskriften finder du under billedet.

Pastinak-karrysuppe

Pastinak-karry suppe med chili

4. personer

Det skal du bruge:
200 g løg, hakket
1-2 fed hvidløg, hakket
1 spsk. karry
650 g pastinakker, tern
1½ æble, uden skræl skåret i tern
1½ spsk. olie
1,5 l hønse- eller grønsagsbouillon
1 spsk. chili, frisk, uden kerner
Salt og peber

TILBEHØR:
½ dl fløde 9 %

Sådan gør du:
Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt karry og lad det svitse med nogle min. Vend pastinak og æble ned i gryden. Tilsæt bouillon og chili og lad grønsagerne koge møre. Purer suppen med en blender, hæld den tilbage i gyden, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.


Du finder flere lækre opskrifter til aftensmaden i min 14 dages madplan som du finder i shoppen

 

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN